Teorijska obuka sprovodi se u prostorijama auto škole ERM-PLUS i obuhvata određeni fond predavanja i vežbi koji je predviđen kategorijom za koju se kandidat osposobljava.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije propisana je obavezna teorijska nastava za vozače B i C kategorije u trajanju od 40 nastavnih časova za B kategoriju (30 časova predavanja i 10 časova vežbanja svih saobraćajnih situacija) i 7 nastavnih časova za C kategoriju (5 časova predavanja i 2 časa vežbanja svih saobraćajnih situacija) i to po najviše 3 časa dnevno u trajanju od po 45 minuta i propisanim pauzama između časova od minimum 10 minuta a najviše 30 minuta.

Na osnovu programa teorijske obuke, auto škola ERM-PLUS formirala je detaljan plan realizacije svih pojedinačnih časova nastave za B i C kategoriju.

U cilju sticanja što višeg nivoa znanja kandidata i izgradnji pozitivnih stavova o samostalnom, bezbednom i pravilnom ponašanju u saobraćaju, akcenat u teorijskoj obuci kandidata usmerili smo na tzv. interaktivnu nastavu uz aktivno učešće kandidata za vozače.

Nastava je zasnovana na najefikasnijim metodama kako bi kandidat na najlakši mogući način savladao zadate zadatke teorijske obuke i ispunio osnovni cilj teorijske obuke da stekne osnovno znanje koje mu je neophodno da uspešno započne praktičnu obuku u upravljanju vozilom.

Program teorijske obuke kandidata za vozače motornih vozila podeljen je po temama predavanja, koje su označene kodovima i za koje je propisan minimalni fond časova.

Nazivi tema predavanja su:

- osnove bezbednosti saobraćaja,
- vozač,
- put,
- vozilo,
- pravila saobraćaja,
- ostali učesnici u saobraćaju,
- saobraćajna signalizacija,
- prevoz tereta i lica vozilima,
- vozačke dozvole,
- dužnosti učesnika u saobraćaju u slučaju saobraćajne nezgode,
- posebne mere i ovlašćenja,
- teorijsko objašnjenje radnji vozilom u saobraćaju na putu i postupanje vozača u
saobraćaju na putu,
- posledice nepoštovanja propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja.
© Sva prava zadrzana www.autoskolaerm.rs
Web desing:nestor.dragan91@gmail.com